Fusion te

Satemwa og FarmMountain skaber deres første fusion te sortiment. Fusion te serien er aromatiseret med urter dyrket på Satemwa i fineste grad muligt.

blåOolong te

Ofte beskrives som værende et sted mellem en grøn og sort te.

Disse meget aromatiske te produceres traditionelt kun på solrige morgener, når bladet kan sættes ud i solen for at varme op og udvikle smag. Bladet bliver derefter taget indendørs for at fortsætte forvaringsprocessen, holdes køligt og for en bedre ord, der masseres lejlighedsvis. Tefabrikanten sikrer således, at oxidationsprocessen omdannelse af katekiner foregår til hans eller hendes tilfredshed.

Bagefter bliver te brændt, rullet og tørret for at rette de smags oplevelser, som han eller hun har udviklet sig under fortyndings processen.

Sort / rød te

Det friske grønne blad er visnet for at indlede biokemiske ændringer i bladet. Dermed udvikles de karakteristika, der giver en stor sort te: briskhed, lysstyrke, krop og smag. Forsugningsprocessen indebærer også anvendelse af både varm og kølig luft for at reducere fugtindholdet i bladet. Dette gør det mere bøjeligt i rullemaskinerne. Med et reduceret vandindhold på omkring 50-65% bliver teen derefter rullet eller skåret. Oxidation er næste, og det er her, at katekiner omdannes til black tea antioxidanter theaflavin og thearubigen. Under denne eksoterme proces udvikles komplekse aromaer, hvor som helst fra 45 minutter til 2 timer afhængigt af tefabrikantens opskrift. Når te er helt korrekt, tørres den til 3-4% fugt for at rette disse ønskelige egenskaber.

Efter tørring kan teen sorteres i forskellige bladstørrelser og pakkes.

"Man kan sige, at fortyndings processen skal reducere bladets fugtindhold fra +/- 80% til 50-65% fugt afhængigt af opskriften," siger NN.

Grøn te

hans te undergår en varmebehandling, enten ved stegning ved høje temperaturer eller ved dampning af bladet.

Denne proces deaktiverer enzymet associeret med omdannelse af catechinerne til theaflaviner og tearubigener.

På Satemwa fremstilles både ristede og dampede grønne te med særprægede og meget forskellige smagsprofiler.

Hvid / gul te

Hvid og gul te gennemgår de mindste forandringer under tefremstillingsprocessen. '

På Satemwa tørres bladet naturligt over en række te, afhængigt af rådende vejrforhold. Hvert blad håndteres individuelt ved at skabe disse sjældne og delikate smag.

Hvide te fremstillet på Satemwa indeholder både grønte te antioxidant catechiner og black tea antioxidanter thearubigener og theaflaviner

Mørk te

Også kendt som Pheur te, når den produceres i den kinesiske region med samme navn.

Satemwa er et af de få steder udenfor Kina, der producerer en mørk te. Der er to hovedunderkategorier af mørk te: kogte og ubehandlede. Vores er en kogt type, hvor vi bruger en grøn te som råmateriale til at gær te i en periode på tre til fire uger.

Som en fin vin, der en gang er gæret, har denne te yderligere fordele for at nå sit fulde potentiale.